De nieuwe brandstof namen! Wat verandert er voor u?

Ter geruststelling: behalve de benamingen van de brandstof verandert er op dit moment niet veel.

Waarom dan toch deze wijzigingen in de brandstofnamen? Dit heeft alles te maken met de verplichting vanuit de Europese Richtlijn Infrastructuur Alternatieve Brandstoffen. De brandstofsticker geeft de consument eenduidig aan welke brandstof geschikt is voor zijn of haar voertuig. Dit levert vooral voordeel op in de andere EU-landen en voorkomt vergissingen bij het tanken. Voorlopig zullen de oude benamingen nog zichtbaar blijven maar op termijn zullen deze geheel vervangen worden.

Maar hoe zit het dan met het verschil in bestanddelen tussen Euro 95 en E10 vraagt u zich misschien af. Op dit moment zal het Ethanol percentage van Euro 95 niet ineens wijzigen naar 10%. Deze brandstof is wat agressiever voor de leidingen van met name de oudere auto’s. Of uw auto daadwerkelijk geschikt is voor E10 brandstof kunt u controleren op de website voor de E10-check Boven de pompen met Euro 95 en Euro 98 zal nu dan ook een sticker te vinden zijn met daarop E5. Deze brandstof kunt u met een gerust hart tanken.

Pas volgend jaar zullen er daadwerkelijk wijzigingen optreden. De precieze datum is nog niet bekend maar daar zult u als consument van tevoren uitgebreid over geïnformeerd worden. Heeft u nog vragen loop dan gerust even binnen zodat wij u verder kunnen informeren. De koffie staat voor u klaar!